Scena prezentacji:
11:00 Otwarcie targów
12:00-13:00 Kamil gotuje na targach: Torcik piwny robiony na bazie piwa miodowego z bitą śmietaną
Prowadzi: Kamil Sakałus, kamilgotuje.pl
13:00-13:30 Od zera do własnego browaru
– własny browar – marzenie utopijne czy do spełnienia?
– jak z piwowara domowego stać się profesjonalnym browarnikiem?
Prowadzi: Jacek Materski, Browar Artezan
13:30-14:00 Piwo na współczesnym rynku konsumpcyjnym
– Podział piw ze względu na rodzaj fermentacji
– chmiel – składnik czy przyprawa do piwa?
Prowadzi: Marek Suliga, Wielki Mistrz Bractwa Piwnego
14:00-15:00 Kamil gotuje na targach: Potrawka z łopatki wieprzowej na piwie podawana z kaszą gryczaną
Prowadzi: Kamil Sakałus, kamilgotuje.pl
15:00-15:30 Czego pragną kobiety?
– jakie piwa kobiety lubią najbardziej?
– czego próbować by się do piwa przekonać?
Prowadzi: Monika Gałasiewicz, Łaźnie Piwne
15:30-16:00 Pienistość – pożądana cecha jakościowa w piwie?
– właściwości piany w piwie
– jak budować pianę w procesie produkcyjnym?
Prowadzi: dr inż. Edyta Kordialik Bogacka, wykładowca Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności
16:00-17:00 Kamil gotuje na targach: Świeże mule z pietruszką, czosnkiem i piwem typu koźlak
Prowadzi: Kamil Sakałus, kamilgotuje.pl
17:00-18:30 Savoir-vivre za barem
– Jakie piwo w jakim naczyniu i od czego to zależy?
– Jak urzec klienta opisem piwa?
Prowadzą: Piwoznawcy
18:30-19:00 Piwna turystyka
– zakątki piwne Polski, gdzie dotkniesz historii rodzimego piwowarstwa?
– mapa browarów otwartych dla turystów
Prowadzi: Michał „Docent” Maranda, www.polskieminibrowary.pl
19:00-20:00 Kamil gotuje na targach: Pierś z kurczaka w sosie mango na piwie
Prowadzi: Kamil Sakałus, kamilgotuje.pl
20:00 Muzyka na żywo
Salka konferencyjna:
12:00-13:30 Piwny marketing
-Trendy konsumenckie na rynku piwa
Prowadzi: Arkadiusz Wódkowski, Sebastian Nowacki, ABM Agencja Badań Marketingowych
-Niskobudżetowe formy konkurowania na rynku piwa
Prowadzi:Lech C. Król, Adwertajzing.pl
14:00-15:00 Spotkanie z przedstawicielami Izby Celnej
Sobota, 29 marca 2014r.
12:00-12:30 Piwna turystyka
– zakątki piwne Polski, gdzie dotkniesz historii rodzimego piwowarstwa?
– mapa browarów otwartych dla turystów
Prowadzi: Michał „Docent” Maranda, www.polskieminibrowary.pl
12:30-13:30 Kamil gotuje na targach: Zupa cebulowa na bazie piwa z serem cheddar i grzankami
Prowadzi: Kamil Sakałus, kamilgotuje.pl
13:30-14:00 Kufel piwa na zdrowie
– Piwo a impotencja i libido – Panowie i Panie miejcie się na baczności!
– Piwo a nerki
Prowadzi: Marek Suliga, Wielki Mistrz Bractwa Piwnego
14:30-15:30 Kamil gotuje na targach: Śledź Bałtycki duszony w piwnej marynacie
Prowadzi: Kamil Sakałus, kamilgotuje.pl
15:30-16:00 Kilka słów o prawie w piwie
– Rola etykiety w informowaniu o produkcie
– Jak reklamować zepsute piwo?
16:30-17:30 Kamil gotuje na targach: Karkówka marynowana w piwie i ziołach
Prowadzi: Kamil Sakałus, kamilgotuje.pl
17:30-18:30 Obalamy piwne mity
– Ile szyszek a ile skunksów mieści się w zielonej butelce?
-Gruby piwosz to prawdziwy piwosz? Ile kalorii mieści się w piwie?
Prowadzi: Piotr Misiewicz, Polskie Stowarzyszenie Piwowarów Domowych
18:30-19:30 Kamil gotuje na targach: Wędzony pstrąg podawany z sosem piwno-chrzanowym
Prowadzi: Kamil Sakałus, kamilgotuje.pl
19:30 Muzyka na żywo