Dania główne

Warzywne leczo z cieciorką, trzema rodzajami papryki, cukinią i bakłażanem
w pomidorach
(260 g) 38,5 zł
Grillowany filet z kurczaka sous-vide, podany na warzywach (fasolka szparagowa,
kalafior, marchewka karotka) z sosem śmietanowo-winnym
(480 g) 45 zł
Kotlet schabowy smażony na smalcu w zestawie z pieczonymi ziemniakami
oraz kompozycją surówek
(600 g) 46,5 zł
Polędwiczka wieprzowa z patelni podana na maślakach
(220 g) 46,5 zł
Gulasz wieprzowy na sposób huculski na chrupiącym placku ziemniaczanym
(400 g) 50,5 zł
Kugiel przedborski - babka ziemniaczana zapiekana z mięsem z golonki
i cebulą podawana z plastrem duszonej karkówki – danie regionalne
(500 g) 52,5 zł
Pieczona golonka na duszonej czerwonej kapuście (o aromacie goździka
z cynamonem i rodzynkami), z musztardą i jabłkowym chrzanem
(450 g) 50,5 zł
Sznycel wieprzowy po wiedeńsku z cytryną, podany z sałatką wiedeńską
(pieczone ziemniaki z boczkiem, pestkami dyni i słonecznika oraz winegretem)
(380 g) 52,5 zł
Madziarski bogracz (gulasz) pod plackami ziemniaczanymi z plastrami
grillowanego schabu
(380 g) 52,5 zł
Żeberka pieczone w glazurze podane z frytkami belgijskimi,
miksem sałat i sosem musztardowo-miodowym (ostre lub łagodne)
(800 g) 79 zł
Szaszłyk z polędwiczek wieprzowych przekładany boczkiem, cebulą, cukinią,
papryką i pieczarkami podany z ziemniakami pieczonymi i surówkami
(zestaw dla 2 osób)
(800 g) 83 zł
Pućki wołowe ze specjalnie wyselekcjonowanej wołowiny
podawane z sosem chrzanowym
(190 g) 54,5 zł